Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Ambasador Peter Sorensen posjetio UIS
Ambasador Peter Sorensen posjetio UIS Štampa El. pošta
srijeda, 13 februar 2013 15:04

Šef delegacije EU u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen, boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Pale tokom koje je održao kraći sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sastanku sa ambasadorom Sorensenom prisustvovali su rektor Univerziteta prof. dr Mitar Novaković, prorektori, te dekani Pravnog, Filozofskog, Ekonomskog i Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport.

Ambasador Sorensen je u kratkim crtama upoznat sa radom i aktivnostima našeg Univerziteta, kao i sa razvojnim planovima i izazovima sa kojima se Univerzitet susreće.

Nakon sastanka sa predstavnicima UIS-a, ambasador Sorensen održao je studentima navedenih fakulteta kraće predavanje o evropskim perspektivama BiH. Studenti su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa ulogom ambasadora Sorensena i delegacije EU u BiH, a bilo im je omogućeno da ambasadoru postavljaju razna pitanja. Prisutne studente je najviše zanimalo kada će BiH postati članica EU, kao i kako i na koji način funkcioniše sistem visokog obrazovanja u Evropi.

Sastanak sa predstavnicima i studentima Univerziteta održan je u prostorijama Pravnog fakulteta na Palama.

Izvor: UIS

Galerija slika

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 99 gostiju na mreži


..........