Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Odluka o održavanju nastave i drugih aktionosti za vrijeme trajanja vanrednog stannja u Republici Srpskoj
Odluka o održavanju nastave i drugih aktionosti za vrijeme trajanja vanrednog stannja u Republici Srpskoj Štampa El. pošta
ponedeljak, 19 maj 2014 12:40

Na osnovu člana 67. Zakona o visokom obrazovanju (Sl. glasnik RS brOJ, 73/10, 104/11, 84/12 i 108/13) i člzma 43. Statuta Univerziteta u Istočnom Sarajeeu, Rektor Univerziteta donio je


O D L U K U

o održavanju nastave i drugih aktionosti za vrijeme trajanja vanrednog stannja u Republici Srpskoj

 

I

U gradovima, odnosno univerzitetskim centrima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u kojima se nastaoni proces može nesmetano izvoditi, nastava će se odvijati po utvrđenom akademskom kalendaru.

II

Svim studentima Univerziteta iz krajeva koji su zahvaćeni poplavama obavezno se opravdava izostanak sa nastave.

III

Fakulteti/akademije, koji se nalaze u univerzitetskim centrima odnosno gradovima kaje je zahvagila poplava, neće moći izvoditi nastavu dok se ne stvore objektivni uslovi za rad.

Odluku o početku održavanja nastave, donijeće Krizni štab Univerziteta.

IV

Sve do prestanka vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske uzrokovanog katastrofalnim poplavama, nema organizovanja nastave niti održavanja ispita ukoliko je ugrožen dolazak nasgavnika ili sgudenata na organizacione jedinice Univerziteta.

* * *

Takođe, Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) profesor doktor Mitar Novaković donio je odluku o formiranju Kriznog štaba UIS-a, čiji će zadatak biti da kontinuirano prati situaciju i dešavanja na poplavljenim područjima i da, uz stalne kontakte sa kriznim štabovima Vlade RS, Civilne zaštite i MUP-a RS, organizuje aktivnosti na pružanju humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.

 

prof. dr Mitar Novaković
Rektor UIS-a

 

Napomena: Sve informacije oko izmjene razporeda predavanja i termina ispita na Ekonomskom fakultetu Pale biće blagovremeno oglašenje.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 113 gostiju na mreži


..........