Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Akademski kalendar za 2014/2015 godinu
Akademski kalendar za 2014/2015 godinu Štampa El. pošta
srijeda, 24 septembar 2014 13:51

Na sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj u ponedjeljak 22. septembra, usvojen je akademski kalendar za predstojeću školsku 2014/2015. godinu.

Akademskim kalendarom predvidjeno je da nastava na svim fakultetima i akademijama Univerziteta na prvom ciklusu počne 6. oktobra, a na drugom ciklusu studija 3. novembra. Nastava u akademskoj 2014/2015. godini biće završena 12. juna 2015. godine.

Raspisivanje konkursa za upis nove generacije studenata planirano je u periodu od 15. do 20. juna 2015. godine, a kvalifikacioni ispit biće održan 6. jula.

U narednih godinu dana fakulteti i akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u okviru redovnih aktivnosti, organizovaće brojne naučne skupove i simpozijume, a neki od njih su: Gerentologija danas, Naučni skup hirurga i Simpozijum stomatologa na Medicinskom, Agrosym na Poljoprivrednom, Odnos prava u regionu i prava Evropske unije na Pravnom, Standardi i kriterijumi kvalitetnog obrazovanja i škole budućnosti na Pedagoškom, Cometa na Mašinskom, INFOTEH na Elektrotehničkom, EEM na Tehnološkom, Matematička konferencija RS na fakultetu za proizvodnju i menadžment, Ekonbiz na Fakultetu poslovne ekonomije, Jahorinski poslovni dani na Ekonomskom fakultetu Pale i naučni skup povodom Dana Filozofskog fakulteta.

Po prvi put ove godine Muzička akademija 21. i 22. novembra organizuje medjunarodnu naučno-stručnu konferenciju M-INISTAR. U okviru koncertnih aktivnosti Akademija će organizovovati veliki novogodišnji i godišnji koncert studenata Muzičke akademije.

Festival harmonike Akordeon art, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacije za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk", biće održan od 29. aprila do 2. maja 2015. godine.

Planirano je da Saobraćajni fakultet iz Doboja 5. i 6. juna naredne godine bude domaćin manifestacije "Dani saobraćaja Republike Srpske".

Završetak školske godine je 30. septembra 2015.

 

Akademski kalendar za 2014/2015. godinu

 

Izvor: UIS

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 132 gostiju na mreži


..........