Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Ministar Komić otvara "Jahorinski poslovni forum"
Ministar Komić otvara "Jahorinski poslovni forum" Štampa El. pošta
srijeda, 24 februar 2016 10:05

Ministar nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske Jasmin Komić otvoriće sutra "Jahorinski poslovni forum", petu međunarodnu konferenciju koja će na Jahorini u hotelu "Termag" okupiti 106 učesnika sa 12 visokoškolskih institucija iz devet zemalja.

Ovogodišnja konferencija, koja će trajati 24-26. februara, fokusirana je na temu "Turizam i konkurentnost", a učesnici će kroz rad u dvije sekcije predstaviti 52 naučna rada.

Na konferenciji će po prvi put biti održan naučno stručni panel koji ima za cilj da okupi profesionalce iz svih segmenata turističke industrije, predstavnike akademske zajednice, predstavnike javnog sektora, medjunarodnih institucija i asocijacija.

Učesnici panela pokušaće da zajedničkom diskusijom prošire razumijevanje ove važne teme, te definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi. Učešće u diskusiji najavili su Bojan Zečević sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci, ali i predstavnici velikih hotela iz okruženja kao što su "Beograd" i "Mona".

Uvodna izlaganja imaće profesor Ekonomskog fakulteta iz Zagreba i guverner Narodne banke Hrvatske Boris Vujčić, te profesori Andjelko Lojpur sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Daniel Pavlov sa Fakulteta za biznis i menadžment Ruse u Bugarskoj i Branislav Mašić sa Ekonomskog fakulteta na Palama.

Učesnicima konferencije na zvaničnom otvaranju, koje je zakzano za sutra u 9:30 časova, obratiće se prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Branko Krsmanović, dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice Nenad Vunjak i dekan Ekonomskog fakulteta Pale Ljubiša Vladušić, koji i predsjednik Organizacionog odbora konferencije.

Organizator konferencije je Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok su suorganizatori Ekonomski fakultet u Subotici, Ekonomski fakultet u Podgorici i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

Pokrovitelji ovog skupa su ministarstva nauke i tehnologije, prosvjete i kulture i trgovine i turizma Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar "Jahorina".

Izvor: UIS

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 115 gostiju na mreži


..........