Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti "Brucoško jutro" za 129 novih studenata
"Brucoško jutro" za 129 novih studenata Štampa El. pošta
ponedeljak, 03 oktobar 2016 08:55

U velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održano "Brucoško jutro" na kom su dobrodošlicu 23. generaciji brucoša poželјeli profesori i asistenti ovog fakulteta.

U svom obraćanju, dekan fakulteta prof. dr Ljubiša Vladušić rekao je da je misija Ekonomskog fakulteta da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste koji će biti sposobni da, kao menadžeri i lideri, u organizacijama i institucijama svojim znanjem, sposobnostima, razumijevanjem šireg i bližeg okruženja, daju snažan i trajan doprinos razvoju savremenog društva.

Dekan Vladušić je posebno naglasio važnost komunikacije i uvažavanja tokom studiranja, kako izmedju studenata, tako i izmedju studenata i profesora. Studentima je savjetovao da ne uče napamet, već da shvate suštinu onoga što profesor predaje, kako bi mogli da komuniciraju sa oruženjem oko sebe. Takođe, savjetovao im je da iskoriste sve prednosti studiranja po ''Boljonjskom režimu''.

Studentima se se obratili i prodekani doc. dr Mladen Rebić i doc. dr Marko Đogo.

Na Ekonomskom fakultetu na Palama na prvom ciklusu studija trenutno studira oko hiljadu studenata. Do sada je ovaj fakultet iznjedrio 17 doktora nauka, 108 magistara ekonomskih nauka, 23 magistara ekonomije i 1.910 diplomiranih ekonomista.

Fakultet, na osnovu više potpisanih sporazuma o saradnji, omogućava najboljim studentima da nakon završetka studija odrade pripravnički staž i steknu šansu za prvo zaposlenje.

U novoj akademskoj godini na dva studijska programa, Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo, upisano je 129 brucoša.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 107 gostiju na mreži


..........