Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Studenti osvojili nagradu na projektu ''e4u''
Studenti osvojili nagradu na projektu ''e4u'' Štampa El. pošta
petak, 31 mart 2017 10:39

Studenti Ekonomskog fakulteta Pale Ana Pečenica, Željka Remović i Vanja Maletić zajedno sa mentorom doc. dr Markom Đogom, učestvovale su na projektu  Evropske Unije vezanim za socio-ekonomske reforme ''e4u''. Na ovoj projektu bili su uključeni studenti sa 14 fakulteta iz cijele BiH, podijeljeni u 7 timova. Cilj ovog projekta bio je uključivanje mladih ih BiH u socio-ekonomske reforme, njihovo shvatanje Reformske agende, kao i značaj koji njihovo učestvovanje može imati za promjene u državi.

Projekat je započo 4. novembra 2016. godine na Jahorini, gdje su studenti bili smješteni 4 dana. Tu su počele prve pripreme, biranje timova i tema za dalji rad. Naši studenti bile su u timu sa studentima fakulteta iz Sarajeva. Kao temu izabrali su ''Volontirati ne znači raditi besplatno''. Cilj kampanje, koju su provodili naredna 4 mjeseca, bio je da se podigne svijest mladih ljudi u BiH o značaju volontiranja za njihovo pronalaženje posla, kao i otklanjanje negativne konotacije na riječ volontiranje kao rad uzalud. Kampanjom je postignut značajan rezultat i interesovanje javnosti. Nakon završetka kampanje učestvovali su u niz emisija u kojim su predstavljali svoj rad.

U finalnoj emisiji 'e4u'' projekta osvojili su nagradu najboljih po mišljenju publike i nagradu za najbolje osmišljen kreativni dio kampanje. Nakon završetka projekta nastavljeno je druženje sa prijateljima stečenim kroz rad na ovom projektu i iskustva koja nose su, po njihovim riječima, predivna. Pored stečenog znanja, druženje je bilo najbolji dio u učestvovanju na projektu. Planirano je da se ovaj projekat nastavi i iduće godine i naši studenti će opet moći da učestvuju.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 119 gostiju na mreži


..........