Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Potpisan Sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo
Potpisan Sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo Štampa El. pošta
utorak, 24 april 2018 11:41

U multimedijalnoj sali Ekonomskig fakulteta danas je potpisan Sporazum o saradnji između Turističke organizacije Istočno Sarajevo i Ekonomskog fakulteta Pale. U ime Gradske razvojne agencije sporazum je potpisao direktor mr Igor Tošić, a u ime Ekonomskog fakulteta Pale doc. dr Marko Đogo, v.d dekana. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su vanredni profesor Mladen Rebić i mr Nemanja Šarenac, viši asistent.

Sporazumne strane saglasane su da postoji potreba uspostavljanja saradnje i na toj osnovi, realizacije niza aktivnosti u oblasti naučno-istraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti. Saradnja će se odvijati na principu obostranog interesa, kroz zajedničko angažovanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa.

Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić ističe da grad leži na imperiji turističkih potencijala koji se dodatno mogu usavršavati. "Potpisali smo danas Protokol o saranji sa Ekonomskim fakultetom koji ima studijski program Turizam i hotelijerstvo, što je i naša uska veza. Smatramo da kroz stručno usavršavanje i studije možemo dodatno doprinjeti razvoju privrede. Primarni cilj ovog sporazuma jeste da ljudi koji se usko bave i strukom i naukom povežu kako bismo dodatno uticali na  razvoj turizma", smatra Tošić.

Vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta Marko Đogo navodi da je turizam perspektivna grana koja trenutno nije dovoljno razvijena. "S obzirom da imamo Studijski program Turizam i hotelijerstvo, naša je želja da se aktivnije uključimo u razvoj turizma u regiji, počevši od učešća u koncipiranju strateških dokumenata za razvoj turizma. To je ujedno i prvi korak saradnje sa Turističkom organizacijom koja je nosilac razvoja turizma na području našeg grada", ističe Đogo i dodaje da su posebno zainteresovani da studenti sa Ekonomskog fakulteta stiču praksu kroz studiranje, a saradnja sa Turističkom organizacijom će biti od velike koristi za studente.

Sporazum predviđa sprovođenje sljedećih aktivnosti:  zajednički nastup pri izradi projektnih aplikacija; zajednički nastup pri izradi studija izvodljivosti i analiza; zajedničko učešće i korišćenje dobijenih rezultata na međunarodnim, domaćim i internim naučno-istraživačkim i razvojnim projektima; zajednička realizacija projekata (kroz angažovanje ljudskih i materijalnih resursa); zajednički nastup pri alalizi dobijenih rezultata; razmjena informacija putem predavanja, prezentacija i sl.; zajedničko učešće u organizaciji stručnih i naučnih skupova; pružanje pomoći pri razvoju kadrova kroz različite vidove stipendiranja i stručnog osposobljavanja i usavršavanja; obavljanje prakse studenata Ekonomskog fakulteta Pale u TOIS-u i druge aktivnosti od obostranog interesa.

Multimedijala sala Ekonomskig fakulteta opremljena novim IKT uređajima u sklopu projekta ''Kulturnog turizma u zemljama Zapadnog Balkana- CULTURWB'' gdje je Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan od trinaest partnera.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 109 gostiju na mreži


..........