Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Riječ Dekana Ekonomskog fakulteta Pale
Riječ Dekana Ekonomskog fakulteta Pale Štampa El. pošta
utorak, 28 avgust 2018 14:13

Dragi sadašnji i budući studenti, dobrodošli  na Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u  Istočnom Sarajevu na početku nove akademske 2018/2019. godine.

Želim vam dobro zdravlje i da, kroz istinski partnerski odnos sa nastavnicima i saradnicima i nenastavnim osobljem Fakulteta, uz adgovarajuće vlastito studentsko organizovanje, vrijeme provedeno na studiju iskoristite na najbolji mogući način. Svi resursi Fakulteta će vam biti na raspolaganju sa ciljem da steknete odgovarajuća znanja i vještine iz ekonomije koju ste odabrali kao svoju profesionalnu karijeru. Trudićemo se da vam u saradnji sa poslovnom zajednicom i institucijama u regiji koja gravitira Fakultetu obezbijedimo i odgovarajuću praksu kako bi se što bolje osposobili za izazove sa kojima ćete se susresti na tržištu rada. Pozivam vas da aktivnim učešćem u nastavnom procesu iskoristite sve mogućnosti koje pruža režim studija zasnovan na relevantnim aktima te nastavne sadržaje uspješno savladate kroz univerzalno „trojstvo“ savremenog visokog obrazovanja – sticanje odgovarajućih znanja, razumijevanje i osposobljavanje za njegovu praktičnu primjenu. Iskustva svih prethodnih generacija naših studenata potvrđuju  da uz dobru organizaciju vašeg vremena ostaje dovoljno vremena i za druženje, sportske, kulturne i ostale sadržaje. Iskoristite vrijeme studija na način da to bude jedan od najljepših perioda u vašim životima, a mi na Fakultetu želimo da vam u tome budemo partneri i da vam pomognemo.

Čestitam vam na izboru da studirate ekonomiju jer vjerujem da će vam znanja i vještine koje ćete steći pomoći da izgradite uspješne poslovne karijere jer će vam omogućiti da radite različite poslove za poslodavce u javnom ili privatnom sektoru,  ili da razvijate vlastiti biznis.

Hvala vam što ste nam poklonili povjerenje birajući da ekonomiju studirate na Ekonomskom fakultetu Pale, a mi ćemo zajedno sa vama učiniti sve da to povjerenje opravdamo. Ekonomski fakultet Pale baštini tradiciju Ekonomskog fakulteta  u Sarajevu, najstarijeg ekonomskog fakulteta na prostoru Bosne i Hercegovine. Fakultet je akademske 1993/94. godine obnovio svoj rada na Palama, a od 2013/2014. godine, zahvaljujući podršci institucija Republike Srpske, radi u modernom i funkcionalnom objektu koji pruža optimalne uslove za rad.

Nastavljajući tradiciju visokoškolskog obrazovanja iz oblasti ekonomije dugu 65 godina Ekonomski fakultet Pale je izrastao u respektabilnu instituciju obrazovanja ekonomista na regionalnom nivou. Uspostavljamo i jačamo saradnju sa fakultetima u regionu i svijetu i nastojimo obezbijediti mobilnost studenta. Diploma Ekonomskog fakulteta Pale je cijenjena i priznata. To potvrđuje kontinuirano interesovanje vaših porodica i vas mladih ljudi da ekonomiju studiraju na ovom Fakultetu, kvalitet naših diplomaca, mastera, magistara i doktora nauka koji je svih ovih godina bio prepoznat i na tržištu rada. Naš je zajednički cilj i obaveza da ovakav imidž Fakulteta očuvamo i dodatno gradimo i jačamo.

Na Ekonomskom falultetu Pale trenutno na prvom (dodiplomskom) ciklusu studija na dva studijska programa i sedam smjerova studira oko 800 studenata. Na drugom (master) ciklusu na šest studijskih programa studira oko 100 studenata. Do sada je na Ekonomskom fakultetu Pale diplomiralo 2.066, studenata, magistarske i master radove je odbranilo 156 kandidata, a doktoriralo 23 kandidata. U toku su aktivnosti i pripreme za pokretanje i trećeg ciklusa studija.

Imajući u vidu potrebu stalnog inoviranja nastavnih planova i programa u skladu sa novim trendovima u ekonomskoj nauci i praksama drugih respektabilnih ekonomskih fakulteta i potrebama tržišta rada u društvu i ekonomiji koji su sve više istinski zasnovani na znanju, u toku su aktivnosti na  pripremi novog nastavnog plana i programa za prvi ciklus studija i inoviranju nastavnog plana i programa na drugom ciklusu studija.


Prof. dr Radomir Božić
Dekan Ekonomskog fakulteta Pale
Univerziteta u Istočnom Sarajevu

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 127 gostiju na mreži


..........