Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti „Brucoško jutro“ za 99 studenata
„Brucoško jutro“ za 99 studenata Štampa El. pošta
utorak, 09 oktobar 2018 11:53

U velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održano „Brucoško jutro“ na kom su dobrodošlicu 24. generaciji brucoša poželjeli profesori i asistenti ovog fakulteta. U svom obraćanju, dekan fakulteta prof. dr Radomir Božić je novoupisanim studentima prve godine poželio dobrodošlicu i pozvao ih da, kroz istinski partnerski odnos sa nastavnicima i saradnicima i nastavnim osobljem Fakulteta, uz odgovarajuće vlastito studentsko organizovanje, vrijeme provedeno na studiju iskoriste na najbolji mogući način. Dekan Božić je takođe naglasio i čestitao studentima na izboru da studiraju ekonomiju jer vjeruje da će znanja i vještine koje će steći pomoći da izgrade uspješne poslovne karijere, jer će im omogućiti da rade različite poslove za poslodavce u javnom ili privatnom sektoru, ili da razviju vlastiti biznis.

Studentima su se obratili i prodekani doc. dr Predrag Mlinarević i doc. dr Marko Đogo. U ime profesora studentima se obratio i prof. dr Branko Đerić, dok su se u ime asistenata studentima obratile mr Valentina Timotić, viši asistent i Jelena Marjanović, ma, viši asistent.

Na Ekonomskom fakultetu Pale trenutno na prvom (dodiplomskom) ciklusu studija na dva studijska programa i sedam smjerova studira oko 900 studenata. Na drugom (master) ciklusu na šest studijskih programa studira preko 100 studenata. Do sada je na Ekonomskom fakultetu Pale diplomiralo 2.066, studenata, magistarske i master radove je odbranilo 170 kandidata, a doktoriralo 23 kandidata. U toku su aktivnosti za pokretanje i trećeg ciklusa studija.

Fakultet, na osnovu više potpisanih sporazuma o saradnji, omogućava najboljim studentima da nakon završetka studija odrade pripravnički staž i steknu šansu za prvo zaposlenje. U novoj akademskoj godini na dva studijska programa, Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo, upisano je 99 brucoša.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 173 gostiju na mreži


..........