Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Promovisana knjiga ''Uvod u koncept i politiku makrokonkurentnosti''
Promovisana knjiga ''Uvod u koncept i politiku makrokonkurentnosti'' Štampa El. pošta
ponedeljak, 19 novembar 2018 13:37

U petak 16. novembra 2018. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održana je promocija knjige "Uvod u koncept i politiku makrokonkurentnosti" autora doc. dr Marka Đoga. Prisutnima se prvi obratio Dejan Kerleta ispred Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo te izrazio zadovoljstvo što su bili prije par mjeseci i promovisali jedno izdanje, a u kratkom vremenskom periodu rade na još jednoj promociji knjige. On je istakao da je Marko Đogo ušao u porodicu autora, te vjeruje da će ovu uspješnu saradnju nastaviti i u narednim godinama.

Recenzent knjige doc. dr Jelena Trivić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci zahvalila se, prije svega, na pozivu, te istakla da joj je bila čast što je imala priliku da bude recenzent ove knjige. Takođe je spomenula da je čitajući knjigu stekla utisak da je autor pisao da ugodi sebi, a da je to inače i u životu dobra karakteristika, da čovjek treba da bude zadovoljan i sretan, pa će biti ljudi oko njega takođe biti. Takođe, navela je da je autor dao sebi za pravo da kritikuje, ne otvoreno, ali da je prisutan prizvuk kritike u knjizi, u kojoj iznosi svoje mišljenje. Knjiga je jako interesanta za čitanje ne samo ekonomistima nego širem auditorijumu, istakla je doc. dr Jelena Trivić i dodala da je autor morao da pročita mnogo knjiga, radova, publikacija da bi uspio da napiše ovu knjigu, te da ih nema puno iz ove oblasti koji se bave ovim temama zbog čega joj je posebno drago što je ova knjiga objavljena.

 

Prisutnima na promociji obratio se i prof. dr Radomir Božić koji je izrazo svoje zadovljstvo na rad autora u knjizi koji zaslužuje da mu se posveti pažnja, te da se raduje njegovom uspjehu, jer je i ova knjiga jedan profesionalni i lični uspjeh. Iskoristo je prililku da kaže nekoliko riječi o kolegi doc. dr Marku Đogu. Istakao je da ga pamti kao jednog od boljih studenata našeg fakulteta, kao jednog mladog i ambicioznog čovjeka koji je došao ovde, ne da uči, nego da studira ekonomiju, te da vjeruje da su i druge kolege zajedno sa njim imale privilegiju da prenose znaje studentima poput Marka Đoge  i da su isto tako bili u stanju da prepoznaju takve pojedince.

Na kraju promocije doc. dr Marko Đogo se zahvalio prisutnima, a svoje izlaganje počeo čitanjem stranica svoje knjige. Podijelio je sa prisutnima razmišljanja kako je ova knjiga uopšte nastala, kao i to da će nastaviti raditi na ovoj knjizi kako bi otklonio neke nedostatke da bi knjiga distigla nivo koji je zamišljen.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 139 gostiju na mreži


..........