Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Potpisan Memorandum o saradnji sa Addiko bankom Banja Luka
Potpisan Memorandum o saradnji sa Addiko bankom Banja Luka Štampa El. pošta
srijeda, 30 januar 2019 09:02

U dekanatu Ekonomskog fakulteta potpisan je Memorandum o saradnji između Addiko banke ad Banja Luka i Ekonomskog fakulteta Pale. U ime Addiko banke memorandum je potpisao Boštjan Pečenko, a u ime Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Radomir Božić, dekan fakulteta. Cilj ovog Memoranduma o saradnji je da se zajedniči radi na obezbjeđivanju praktične nastave za studente Ekonomsko gafakulteta Pale. Potpisnici su se saglasili da će kordinisano definisati sve uslove vezane za izvođenje studenstskih praksi.

"Addiko Bank ad Banja Luka koncipira svoje poslovanje na principima jasnog i jednostavnog bankarstva, sa kojim će se studenti koji budu kod nas na praksi i praktično upoznati. Vjerujem da će im ova praksa biti idealna podloga za izgradnju karijere u finansijskom sektoru", izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.

"Nastojimo našim studentima omogućiti da stečena teorijska znanja dodatno unaprijede kroz praktičnu obuku, kako bi nakon okončanja školovanja bili što spremniji za samostalan rad, uključujući rad u bankarskom sektoru", istakao je Radomir Božić, dekan Ekonomskog fakulteta Istočno Sarajevo, te dodao da fakultet ove aktivnosti provodi u koordinaciji sa poslodavcima.

Studenti će tokom tromjesečne prakse proći kroz različite segmente bankarskog poslovanja, te na kraju steći širu sliku o načinu funkcionisanja i rada banke, posebno uvažavajući proces digitalne transformacije poslovanja kroz koji banka prolazi već dvije godine.

Podsjećamo, Addiko Bank a.d. na tržištu Republike Srpske posluje od 2002. godine, nudeći finansijske proizvode i usluge pravnim licima, javnim institucijama i građanima. Mreža Addiko Bank a.d. danas obuhvaća preko 30 poslovnica te više od 50 bankomata. Addiko Bank a.d. članica je Addiko grupacije. Addiko Bank AG je međunarodna bankarska i finansijska grupacija koja se sastoji od mreže banaka u pet zemalja: Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj  i Sloveniji, a središte holdinga nalazi se u Beču u Austriji. Addiko Bank posluje kroz 199 poslovnica te pruža finansijske usluge za milion klijenata. Otkako je 2016. godine uspješno proveden rebranding grupacije, Banka posluje pod brendom Addiko i u središtu svoje strategije ima klijente, fokusirajući se pri tome na ključne proizvode i pružanje kvalitetnih usluga koje su relevantne klijentima. Holding kompanija AI Lake (Luksemburg) S.á r.l. je osnivač Addiko Bank AG čiji su posredni vlasnik Advent International, renomirani globalni ulagač u privatni kapital i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 141 gostiju na mreži


..........