Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Održana preduzetnička radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“
Održana preduzetnička radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ Štampa El. pošta
četvrtak, 07 februar 2019 13:23

Na Ekonomskom fakultetu na Palama danas je održana preduzetnička radionica “Kako pokrenuti vlastiti biznis” sa ciljem da se studentima pruže osnovne informacije o razvoju biznisa, registraciji i vrednovanju poslovne ideje, te o obezbjeđivanju finansijskih sredstva za početak poslovanja. Radionicu je otvorio prodekan za NIR prof. dr Marko Đogo koji je poželio dobrodošlicu svim učesnicima. On je istakao je da je ovo prvi korak u osnivanju Studentskog preduzetničkog inkubatora, te da će se na sjednici Naučno-nastavnog Vijeća razmatrati Pravilnik o radu ovog inkubatora.

Prisutnima se obratio dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Radomir Bozić i prof. dr Tihomir Spremo. Oni su razgovarali sa studentima oko načina organizovanja, odnosno pokretanja vlastitog biznisa. Takođe, u radionici su učestvovali prof. dr Nikola Gluhović, doc. dr Zorica Golić, doc. dr Damjan Danilović, Bojana Turuntaš, dipl. ekon. i mr Mirela Omerović.

Ekonomski fakultet u Palama u narednim danima raspisaće Javni poziv za prijavu na projekat "Inkubator malog biznisa", u cilju razvoja ideje i pomoći u početnom poslovanju svim studentima ovoga fakulteta koji žele da pokrenu sopstveni posao. Rukovodilac projekta doc. dr. Damjan Danilović pozvao je sve zainteresovane da se prijave, naglasivši da se mogu prijaviti samo oni koji će u posao uključiti studente ovoga fakulteta, a to su: studenti Ekonomskog fakulteta, studenti ostalih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji bi bili u partnerstvu sa studentima Ekonomskog fakulteta, te preduzeća koja već posluju, a žele da zaposle studente fakulteta. Besplatnu savjetodavnu pomoć pružaće agencija za finansijsko savjetovanje DOO "Turuntaš" i profesori Fakulteta. Projekat "Inkubator malog biznisa", između ostalog, pronaći će izvore sufinansiranja i bespovratnih sredstava za studente koji pokreću posao.

Ekonomski fakultet Pale
 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 124 gostiju na mreži


..........