Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Ekonomski fakultet Pale i Zavod za zapošljavanje potpisali Memorandum o saradnji
Ekonomski fakultet Pale i Zavod za zapošljavanje potpisali Memorandum o saradnji Štampa El. pošta
petak, 22 februar 2019 20:31

Memorandum o saradnji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), koji je danas potpisan na Palama, pružiće podršku mladima u zapošljavanju i samozapošljavanju, učešću u projektima i studentskim praksama.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je novinarima da je Memorandumom definisana saradnja s ciljem zapošljavanja mladih i pružanja stručne prakse studentima. On je dodao da je razgovarano o mogućnostima stvaranja poslovnih inkubatora, odnosno ideji Ekonomskog fakulteta, u kojoj će Zavod participirati kroz svoje projektne fondove. „Cilj Zavoda jeste da forsiramo mlade da pokreću bizis kroz samozapošljavanje“, istakao je Vujičić.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radomir Božić zahvalio je Vujičiću što je prepoznata potreba saradnje dvije institucije da bi studenti stečeno znanje primjenjivali u praksi. „Memorandum sadrži klauzulu koja kaže da ćemo u područjima od zajedničkog interesa sarađivati, a to je da prilagodimo naše nastavne sadržaje potrebama tržišta rada, što će mladima omogućiti da se zapošljavaju“, rekao je Božić.

Prema riječima dekana Božića, od Zavoda Srpske očekuju se povratne informacije o tome koja znanja i vještine treba da imaju diplomirani studenti Ekonomskog fakulteta i da se u tom smislu prilagođavaju programi. „Želimo da na bazi povratne informacije prilagođavamo kvalitet naših diplomiranih studenata, te da se kroz zajedničke aktivnosti brže i lakše zapošljavaju na različitim poslovima. Prije svega, misli se kroz razvoj vlastitih poslovnih ideja i samozapošljavanja“, rekao je profesor Božić.On je naveo da je Fakultet pokrenuo aktivnost koja je nazvana „Studenski preduzetnički inkubator“ gdje je danas razgovarano sa prvom grupom prijavljenih kandidata, i to sa studentima, kao i onim koji su diplomirali ali su još nezaposleni, te srednjoškolcima.Dekan Božić ističe da ideja inkubatora jeste da pomogne studentima u razvoju njihovih poslovnih ideja, da ih međusobno povezuju sa kontaktima koje Fakultet ima sa poslovnom zajednicom, institucijom poput Zavoda za zapošljavanje, sa finansijskim sektorom.

Izvor: Novinska agencija SRNA

Prilog OSMTV


 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 219 gostiju na mreži


..........