Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Studijska posjeta 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu
Studijska posjeta 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Štampa El. pošta
subota, 23 februar 2019 13:46

Ekonomski fakultet Pale organizaovao je studijsku posjetu 41. Međunarodnom sajamu turizma u Beogradu studentima treće i četvrte godine SP Turizam i hotelijerstvo. Ove godine pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" na sajmu učestvuje više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja. Pored glavne manifestacije, na Beogradskom sajmu istovremeno se održavaju još 10. Međunarodni sajam vina BeoWine, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 15. Sajam suvenira "Posetite Srbiju". Organizatori očekuju da sajam poseti između 60.000 i 70.000 ljudi.

Studenti su prisustvovali predavanju Vicky Karantzavelou, glavne i odgovorne urednice Travel Daily News Network, globalnog turističkog portala za Grčku i Kipar, Aziju i Pacifik i druge zemlje, na temu „Kako se uspješno probiti na najbrže rastuća tržišta jugoistočne Azije“. Karantzavelou je govorila o turističkom tržištu Azije, profilu turiste iz Azije, sajmovima i radionicama i kako na njima nastupati, kao i o primjerima iz prakse. Takođe, studenti su imali priliku da vide na koji način turističke organizacije, agencije, hotelijeri i drugi učesnici na turističkom tržištu promovišu svoje destinacije, turističke proizvode i usluge. Posebno su organizovani razgovori sa predstavnicima nacionalnih trurističnih organizacija Srbije, Crne Gore, Slovenije, kao i lokalnih turističkih organizacija Beogrda, Novog Sada, Sarajeva, Zagreba, Trebinja i drugih.

Ekonomski fakultet Pale na sajmu turizma predstavljali su Dušica Blagojević, Anamarija Gaon, Radenka Lučić, Zorana Savić, Violeta Ivković, Jelena Jojić, Danilo Kalas, Vojdel Vladan, Bojana Pušara Vuković i mr Nemanja Šarenac. Ovom prilikom fakultet se zahvaljuje prof. dr Bojanu Zečeviću, redovnom profesoru Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji je omugućio prisustvo studenta na spomenutom predavanju.

Više fotografija možete pogledati tako što ćete zapratiti novu instagram stranicu ekofis.ues

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 138 gostiju na mreži


..........