Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Održana preduzetnička radionica u oragnizaciji SPI-a i Konrad Adenauer Fondacije
Održana preduzetnička radionica u oragnizaciji SPI-a i Konrad Adenauer Fondacije Štampa El. pošta
petak, 15 mart 2019 14:50

Danas je na Ekonomskom fakultetu Pale održana radionica na temu „Preduzetništvo“ u organizaciji Studentskog preduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta Pale i Fondacije Konrad Adenauer. Pristune je pozdravio i poželio dobrodošlicu dekan prof. dr Radomir Božić, koji je izrazio svoju zahvalnost predstavnicima Fondacije Konrad Adenauer za uspješnu saradnju sa Ekonomskim fakultetom.

Otvaranju radionice prisustvovao je direktor predstavništva Fondacije Konrad u Bosni i Hercegovini Sven Petke, koje je istako značaj saradnje ove dvije institucije i izrazio zadovoljstvo što je danas dio ovog projekta. Takođe, prisuten je pozdravio prodekan za nastavu doc. dr Predrag Mlinarević, koji je bio stipendista Fondacije Konrad Adenauer, a trenutno je član njihove komisije za dodjelu stipendija uspješnim studentima.

Predstavnik Fondacije Konrad Adenauer u BiH Amna Popovac je održala predavanja, a diskutovalo se o temama “Preduzetništvo u svijetu i BiH – percepcija preduzetnika”, “Žensko i socijalno preduzetništvo u BiH i svijetu”, “Odnosi sa javnošću – verbalne i neverbalne poruke“ i “Uloga i pozicija žena u javnom životu BiH”.

Radionici je prisustvoalo oko pedeset studenata Ekonomskog fakulteta Pale, uključujući i članove Studentskog preduzetničkog inkubatora.

Ekonomski fakultet Pale


 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 116 gostiju na mreži


..........