Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Sastanak dekana državnih ekonomskih fakulteta sa teritorije Republike Srbije i Republike Srpske
Sastanak dekana državnih ekonomskih fakulteta sa teritorije Republike Srbije i Republike Srpske Štampa El. pošta
utorak, 23 april 2019 08:07

Ekonomski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici dana 19.04.2019. godine bio je domaćin dekanima svih državnih Ekonomskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske. Potpisani su ugovori o nastavno-naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji, a u cilјu uspostavlјanja dobrih odnosa na polјu razmene iskustva i znanja iz oblasti nastavnog procesa, nastavno-naučnog i naučno-istrazivackog rada. Ugovorima će se na viši nivo i zajednički nastupi na interesantnim projektima, razmeni nastavnog osoblјa i studenata.

“Važna nam je podrška, pre svega Republike Srbije koja čvrsto stoji uz nas, ali i dekana svih ekonomskih fakulteta koji su danas ovde. Podrška u podizanju kapaciteta naše institucije i obezbeđivanju veće frekvencije nastavnika i studenata u razgovorima o osavremenjavanju studijskih programa”, rekla je prof. dr Tanja Vujović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini, Kosovska Mitrovica.

Prema mišlјenju prof. dr Branislava Boričića, dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu potpisani sporazumi predviđaju saradnju u domenu naučno-istraživačkog rada i razmene nastavnika i studenata. Dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić kaže da Ekonomski fakultet PU je fakultet kome se zbog postignutih rezultata s pravom veruje. “Možemo nešto naučiti od kolega iz Mitrovice u realizaciji nastavnog procesa. Ovde smo da dogovorimo akademsku, kolegijalnu, patriotsku i bratsku saradnju”, naglasio je Stanić.

Prof. dr Radomir Božić, dekan Ekonomskog fakulteta sa Pala Univerziteta u Istočnom Sarajevu, deo svoje karijere proveo je na Univerzitetu u Prištini. Za njega je ovo, pored profesionalnog angažmana i emotivan trenutak. “Tih godina se rado sećam, godine divnog iskustva, kvalitetnog rada koje su mi pružile priliku da se ponovo bavimo naučno-istraživačkim radom. Ponosan sam na to vreme, saradnju i doprinos koji sam imao priliku da dam obrazovanju tih generacija studenata”, istakao je Božić. Prof. dr Stanko Stanić pokrenuo je na sastanku inicijativu da svi fakulteti doniraju biblioteci Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici vlastita izdanja, knjige i monografije i inicijativu za stipendiranje po jednog odličnog studenta sa ovih prostora iz socijalno ugroženih porodica.

Prilog TV Most


Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 132 gostiju na mreži


..........