Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Posjeta Finansijskog Univerziteta Vlade Ruske Federacije
Posjeta Finansijskog Univerziteta Vlade Ruske Federacije Štampa El. pošta
petak, 11 oktobar 2019 11:17

Na Ekonomskom fakultetu Pale danas je održana prezentacija Finansijskog univerziteta Vlade Ruske Federacije i Instituta za pitanja edukativne politike “Eureka” u sklopu posjete ruskih Univerziteta Univerzitetu u Istočnom Sarajavu koju je podržala Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Finansijski Univerzitet Vlade Ruske Federacije predstavila je Daria Korovuškina, koja je takođe održala predavanje na temu "Tvoj put ka uspjehu". Predstavnik Ambasade Rusije u BiH Lila Sabirova navela je da je konkurs za studije u Rusiji otvoren do kraja februara, te da je za studente iz BiH rezervisano oko 60 stipendija, izrazivši nadu da će taj broj naredne školske godine biti povećan. „Strani studenti na raspolaganju imaju i pripremnu godinu u okviru koje izučavaju ruski jezik, nakon čega počinju osnovni studij. Svi strani studenti dobijaju stipendiju, a imaju besplatne studije, i mogu po povoljnim uslovima da žive u studentskim domovima. Parktično imaju sve uslove kao i domaći studenti“, pojasnila je Sabirova. Zamjenik direktora Instituta za pitanje edukativnog sistema Rusije „Eureka“ Olga Ustjugova pojasnila je da je Rusija uvela bolonjski sistem školovanja, te da pruža mogućnost studiranja na svim nivoima studija. Ona je istakla da deset univerziteta, koji su predstavljeni danas u Istočnom Sarajevu, pružaju različite programe na različitim nivoima.

Dekan Ekonomskog fakuleta Pale prof. dr Radomir Božić zajedno sa prodekanima i nastavnicima ovog fakulteta održao je sa gostima iz Rusije sastanak na kom je razovarano o mogućnostima saradnje u oblastima razmjene studenata, razmjene nastavnog kadra i zajedničkom naučno-istraživačkom radu.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 194 gostiju na mreži


..........