Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Narodna banka Srbije odrganizuje radionicu na Ekonomskom fakultetu Pale
Narodna banka Srbije odrganizuje radionicu na Ekonomskom fakultetu Pale Štampa El. pošta
petak, 21 februar 2020 12:36

Sa zadovoljstvom pozivamo studente da dana 3.3.2020. godine uzmu učešće u radionici pod  nazivom “Falsifikat“ koju će na našem Fakultetu organizvati Narodna banka Srbije.

Kako su nas iz Narodne banke Srbije informisali: “Radionica “Falsifikati sadrži kratko “putovanje” kroz istorijat falsifikovanja novčanica i kovanog novca, sa posebnim akcentom na istorijat krivotvorenja novca na našim prostorima, detaljno upoznavanje sa zaštitnim elementima novčanica dinara, evra i dolara, kao i detaljno upoznavanje sa odlikama falsifikata istih. Učesnicima će biti omogućene informacije o poželjnom ponašanju pri susretu sa falsifikovanim novcem, kao i informacije o preventivnim aktivnostima i poželjnom ponašanju pri kupovini strane valute. Učesnici mogu da provjere autentičnost novčanica dinara, evra i dolara putem četiri osnovna testa, UV lampe i metal detektora.”

Radionica će trajati od 10 do 11.30 časova i biće održana u jednom od manjih amfiteatara našeg Fakulteta (zavisno od interesovanja studenata).

Za više informacija o radionici studenti se mogu obratiti prodekanu za NIR, prof. dr Marku Đogu.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 109 gostiju na mreži


..........