Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Studijska posjeta 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu
Studijska posjeta 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Štampa El. pošta
subota, 22 februar 2020 09:14

Ekonomski fakultet Pale organizaovao je studijsku posjetu 42. Međunarodnom sajamu turizma i pratećih manifestacija u Beogradu studentima treće i četvrte godine SP Turizam i hotelijerstvo. Ove godine pod sloganom "Put pod noge" na sajmu učestvuje više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja. Pored glavne manifestacije, na Beogradskom sajmu istovremeno se održavaju još 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira "Posetite Srbiju". Organizatori očekuju da sajam poseti između 60.000 i 70.000 ljudi. Partner sajma je Egipat, a prvi put učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka.

Studenti su imali priliku da vide na koji način turističke organizacije, agencije, hotelijeri i drugi učesnici na turističkom tržištu promovišu svoje destinacije, turističke proizvode i usluge. Posebno su organizovani razgovori sa predstavnicima nacionalnih trurističnih organizacija Srbije, Slovačke, Slovenije i drugih zemalja u regiji, a kada su u putanju lokalne turističke organizacije studenti su imali priliku da razgovaraju sa turističkim predstavnicima Trebinja, Jahorine, Kraljeva, Prokuplja, Zlatibora i drugih. Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić obrazložio je sve detalje oko kreiranja vizuelnog identiteta i brendiranja kroz slogan "Go Trebinje".

Naročito je je bila zanimljiva bila prezentacija TO Kraljevo gje je predstavljen projekat i oblasti e-turizma ''Digitalna Studenica''. Pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde Republike Srbije i uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva, Episkopa žičkog Gospodina Justina, 2018. godine realizovan je projekat “Digitalna Studenica”. Pomoću novih medija i tehnologija kreirana je interaktivna, obrazovno-informaciona platforma koja na zanimljiv i inoventan način predstavlja znamenitostii i kulturno-istorijsko nasleđe ovog manastirskog kompleksa.
Ekonomski fakultet Pale na sajmu turizma predstavljali su Kristina Ilić, Milica Zelenović, Jovana Blagojević, Kristina Kovačević, Radenka Lučić, Nikolina Pribilović, Ljiljana  Kuprešak, Jovana Trifković, Nikolina Krstić, Jelica Radonja, Dejan Bozalo, Ilija Koroman, Aleksandra Topalović, Dajana Cicović, Marijana Dragičević, Nevena Bojanić i doc. dr Nemanja Šarenac.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 127 gostiju na mreži


..........