Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Obilježen Dan i krsna slava Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Obilježen Dan i krsna slava Univerziteta u Istočnom Sarajevu Štampa El. pošta
ponedeljak, 25 maj 2020 14:28

Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio je danas krsnu slavu – Sveti Ćirilo i Metodije. Najuži krug rukovodstva Univerziteta, predvođen rektorom Milanom Kulićem, prisustvao je liturgiji u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Velјinama koju je služio Nјegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom. Poslije liturgije obavlјeno je lomlјenje slavskog kolača. Svečana promocija doktoranada i svečana akademija odgođene su zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu bliži se značajnom jubileju – obilјežavanju 30 godina uspješnog rada. Za protekle tri decenije, Univerzitet u Istočnom Sarajevu iznjedrio je brojne istaknute akademske građane – naučne radnike, umjetnike, profesore, javne ličnosti, koje svojim djelovanjem i društvenim angažmanom na najbolјi način promovišu sve njegove vrijednosti.

Promotivni video UIS-a snimljen na Ekonomskom fakultetu Pale uz podršku kompanije M:tel

Opremlјeni smo najsavremenijim laboratorijama i opremom koja je u skladu sa najvišim akademskim standardima, po čemu smo postali prepoznatlјivi na evropskoj mapi visokoškolskih ustanova. Imamo razvijenu međunarodnu saradnju i postignuta brojna priznanja i nagrade u više oblasti svog djelovanja, u međunarodnim i svjetskim okvirima.  Svojim postojanjem i radom, najvažniji smo garant ostanka mladih na ovim prostorima i imamo obavezu, odgovornost i visoko razvijenu svijest da razvijanjem Univerziteta u Istočnom Sarajevu razvijamo i Republiku Srpsku u cjelini. Sa čvrstom namjerom da nastavimo da unapređujemo svaki segment svog rada, vršimo promociju upisa u akademsku 2020/21. godinu, na 17 fakulteta i akademija i 120 studijskih programa, na sva tri ciklusa studija.

Ekonomski fakultet Pale
Izvor: UIS

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
Postdiplomski studij
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 103 gostiju na mreži


..........